Taegeuk Chil (7.) Jang

Taegeuk Chil Jang er pensum til rødt bælte med 1 sort snip (3. kup)

Det anbefales at afspille videoerne i fuldskærm - klik på dobbeltpil-symbolet i nederste højre hjørne af videoplayeren.

 

Introduktion til taegeuk Chil Jang (på engelsk):

 

Overblik over taegeuk Chil Jang:

 

Taegeuk Chil Jang i sin helhed:

 

Detaljeret gennemgang af taegeuk Chil Jang. Alle handlinger vises både i slowmotion og normal hastighed:

 

Applikationer - sådan kan du bruge enkelte teknikker fra taegeuk Chil Jang:

 

Symbolik for taegeuk Chil Jang:

Gwe Gan
Tællinger 25
Billede (natur) Bjerg
Figur
Karakter Maskulin
Rolig afventende
Solid
Målbevidst
Tør
Stop
Venlig
Opofrende
Bygning: Gammelt slot
Geografi Vest
Efterår
Aften
Egenskab Hvilende
Ubevægelighed og inerti
Visdom
Symbol Positiv
Dyr Hund
Krop Hånd
Familie Yngste (3.) søn

 

Fakta om taegeuk Chil Jang:

Gan betyder at standse på toppen, og det symboliseres af et bjerg. Et bjerg er fast som en klippe, og mennesket må til tider også være fast som en klippe. Som mennesker skal vi standse, når det er nødvendigt, og gå frem, når tiden er til det. Vi må aldrig handle overilet, for at nå vores mål, så hellere stoppe op og hvile eller tænke undervejs. Selv om teknikker i taegeuk Chil-Jang er hurtige og flotte, skal vi vide nøjagtigt, hvor de skal standses.

Taeguk Chil Yang består af handlinger som anvender Gan princippet i palgween. Gan repræsenterer bjerget. Fjeldet/Berget symboliserer en højtidelighed af ro, som de majestætisk rager højt over alt andet i landskabet.
Mennesket må lære sig at stoppe op indimellem, og ikke handle overilet men overveje sine handlinger, og meninger. "Verden" går ofte alt for hurtigt, som desværre får store konsekvenser fordi vi ikke bruger tid nok. Et bjerg er stabilt, flytter sig aldrig. Vi mennesker skal lære os kun at bevæge os når det er nødvendigt og ellers stå fast som en klippe, ikke handle overilet.

Dette principp er godt afpasset i Tae Kwon Do. Selv om hurtige handlinger er flotte bør vi vise nøjagtighed, præcition, have kontrol og vide hvor og hvornår de skal standses. I denne poomse bevæger man sig hurtigt for derefter at stoppe brat og stå fast som en klippe, uden overflødige bevægelser. Det kommer til udtryk helt fra første bevægelse. Din holdning skal være majæstetisk som bjerget, og teknikkerne uhyre præcise og nøjagtige. Udstrål betydningen/tolknigen af at du er rødbælte!

Gam repræsenterer bjerget. Bjerget er klippefast og ikke til at flytte. Således skal også mennesket være viljefast, stabil og ikke handle overilet. Taegeuk Chil jang skal udføres med bjerget i tanke. Teknikerne skal udføres sikkert, hurtigt, præsist og med kraft. Taegeuk Chil jang symboliserer bjerget.

Gam betyder massiv og fast. Nye bevægelser er sonnal-araemakki, batangson-geodeuro-makki, bo-jumeok, gawi-makki, mooreup-chigi, momtong-hechyo-makki, jechin-doo-jumeok-momtong-jireugi, eotgeoro-arae-makki, pyojeok-chigi, yeop-jireugi og stande som beom-seogi og joochom-seogi. Smidig sammenkædning af bevægelser er vigtigt for træningen.

Udførelse: Iskolde, knivagtige bevægelser, hårde og hurtige aggressive sving (”Gestapo-bevægelser”).

 

Facebook knap

Link forslag

Kontaktinfo: 
mail@oddertaekwondo.dk
Tlf. 29 46 40 13

Persondatapolitik

Chung Myung Kwon
Udvikling af krop, sind og ånd

Taekwondo er selvforsvar.
Selvforsvar er tryghed.
Tryghed fjerner frygt.
Frygt skabes af uvidenhed.
Uvidenhed er årsag til konflikter.