Taegeuk Oh (5.) Jang

Taegeuk Oh Jang er pensum til blåt bælte med rød snip (5. kup)

Det anbefales at afspille videoerne i fuldskærm - klik på dobbeltpil-symbolet i nederste højre hjørne af videoplayeren.

 

Introduktion til taegeuk Oh Jang (på engelsk):

 

Overblik over taegeuk Oh Jang:

 

Taegeuk Oh Jang i sin helhed:

 

Detaljeret gennemgang af taegeuk Oh Jang. Alle handlinger vises både i slowmotion og normal hastighed:

 

Applikationer - sådan kan du bruge enkelte teknikker fra taegeuk Oh Jang:

 

Symbolik for taegeuk Oh Jang:

Gwe Son
Tællinger 20
Billede (natur) Vind
Figur
Karakter Feminin
Tilbageholdende
Gnaven/sur
Fornuftig
Tålmodig
Geografi Syd
Midsommer
Middag
Egenskab Gennemtrængende
Følsomhed
Rigdom/fremgang
Symbol Negativ
Dyr Hane
Krop Ben
Familie Ældste (1.) datter
Forhandler

 

Fakta om taegeuk Oh Jang:

Seon-gween symboliser vinden. Vinde kan være frygtelige som tyfoner, tornadoer og storme. Men de kan også være blide. Vinden er derfor et symbol på sindets tilstand. Teknikker forekommer nogle gange let som en brise og andre gange kraftfulde som storme. Seon symboliserer også træ pga. dets fleksibilitet. Dette symboliserer et stærkt, fleksibelt og ydmygt sind.

Taegeuk Oh Jang er en serie handlinger som henvender seg til Seon i Palgwe. Seon er kvindelig, og symboliserer vinden. Selv om der findes frygtelige og destruktive vinde, som tyfonen, orkanen og tornadoen, er vindens egenskaber mild, men gennemtrængende. Vårbrisen kærtegner piletræet blidt, men piletrærne stopper ikke vinden, de bøjer sig hellere villigt i dens vej. Vinden symboliserer derfor ydmyge og godhjertede handlinger. Seon kan være skiftende mild og fleksibel som en brise, eller kraftfuld og ubøjelig som en cyklon. Dette mønster udtrykker tosidigheden indbefattet i alle Palgwe-formene. Taegeuk Oh Jang er enkel (blide og ensartede handlinger) som en mild brise, men den er også stærk og kraftfuld som en storm (kraftfulde handlinger). Teknikkerne fejer gennem luften, fjerner al modstand og trænger igennem som vinden. Disse gennemtrængende teknikker inkluderer Me Joomeok Nareyo Chigi, Palkoop Chigi og udførelsen af Deung Joomeok Ap Chigi mens man hopper frem til Dwit Koa Seogi. Taegeuk Oh Djang’s kraftfulde kombinationer inkluderer Ap Chagi, Momtong An Makki, Deung Joomeok Ap Chigi og Yeop Chagi.

Taegeuk Oh Jang henvender sig til Seon af Palgwe. Seon repræsenterer vinden. Vinden kan både være mild som en forårsbrise og destruktiv som en orkan. Vindens forskellige egenskaber afpejler sindets forskellige tilstande.

Taegeuk Oh Jang skal udføres med forskellighed som vinden. Nogle teknikker skal udføres som en storm, mens andre skal udføres som en brise.

Son betyder vinden, symboliserende mægtig kraft og rolighed i henhold til dens styrke og svaghed.Nye bevægelser er me-jumeok-naeryo-chigi, palkoop-dollyo-chigi, yeop-chagi & yeop- jireugi (samtidigt) , palkoop-pyojeok-chigi og stande som koa-seogi, oen-seogi og oreun-seogi. Den er karakteriseret af efterfølgende makki's, såsom arae-makki og momtong-makki og også chigi'en som udføres under "snublen efter løb".

Udførelse: Elastiske og fleksible bevægelser.

 

Facebook knap

Link forslag

Kontaktinfo: 
mail@oddertaekwondo.dk
Tlf. 29 46 40 13

Persondatapolitik

Chung Myung Kwon
Udvikling af krop, sind og ånd

Taekwondo er selvforsvar.
Selvforsvar er tryghed.
Tryghed fjerner frygt.
Frygt skabes af uvidenhed.
Uvidenhed er årsag til konflikter.