Taegeuk Yook (6.) Jang

Taegeuk Yook Jang er pensum til rødt bælte (4. kup)

Det anbefales at afspille videoerne i fuldskærm - klik på dobbeltpil-symbolet i nederste højre hjørne af videoplayeren.

 

Introduktion til taegeuk Yook Jang (på engelsk):

 

Overblik over taegeuk Yook Jang:

 

Taegeuk Yook Jang i sin helhed:

 

Detaljeret gennemgang af taegeuk Yook Jang. Alle handlinger vises både i slowmotion og normal hastighed:

 

Applikationer - sådan kan du bruge enkelte teknikker fra taegeuk Yook Jang:

 

Symbolik for taegeuk Yook Jang:

Gwe Gam
Tællinger 19
Billede (natur) Vand
Figur
Karakter Maskulin
Klogskab
Ængstelighed
Kulde
Trodsighed
Medikament
Geografi Sydvest
Tidligt efterår
Eftermiddag
Egenskab Farlig
Fare
Karriere
Symbol Positiv
Dyr Vildsvin
Krop Øre
Familie Mellemste (2.) søn
Unge mænd

 

Fakta om taegeuk Yook Jang:

Gam-gween symboliserer vand. Vand har ikke selv en form, men antager den form det hældes i. Vand kan afbøjes, men ikke knuses. Det vil altid løbe nedad, og selvom det er blødt, så vil det med tiden slide sig igennem sten. Hvis mennesket får en udfordring, så kan det overvinde den med fast tro og tid. Flere steder i taegeuk’en kræves god balance og koordination for at kunne bevæge sig flydende som vand.

Taeguek Yook Yang består af handlinger som anvender Gam princippet i Palgween. Gam repræsenterer vand, et element med fleksibilitet. Vand er farligt, formløst, livgivende, ødelæggende, og mystisk. (symbolet på nøjagtighet og ihærdighed). Vand er en bestanddel i alt liv og uden vand kan heller ikke livet opstå. Vand er flydende og formløst, kan blive hård som is men bevarer altid sin natur.

Symbolet viser os derfor at handlingene må udføres med flydende og kraftfulde bevægelser. Hvis en forhindring mødes kan den overvindes ved fasthet og selvtillid. Du skal "gå" denne poomse med hovedet hævet og rank holdning, udstråle selvtillid og indre styrke! Du skal udføre teknikkerne mildt og flydende men med tanke på at de skal være destruktive.

Fare og besværligheder kan overvindes. I krigerkunstens historie vises dette bl.a. ved at folkeslag har mødt fjenden og kæmpet. Uanset odds skal man gå ind i en problemstilling/konflikt med hele sig selv, sin psyke, mentalitet og indre styrke så vel som sin fysiske krop.

Momentet af ki-øvelse, åndedrætstræning/meditationsteknik er tydelig i denne poomse. En langsom ki-bevægelse midt i diagrammet er også ilagt. Dette er den sidste poomse før du træder ind i rødbæltefasen og det skal gennem forståelsen af dine teknikker og din indre træning komme til udtryk i poomsen at du behersker dine teknikker og er klar til det nye.

Det er i denne fase, mange føler de går og stamper og det er nu du får stor nytte af ihærdighed, tålmodighed og nøjagtig studeren uden at give op.

Taegeuk Yook jang henvender sig til Gam af Palgwe. Gam repræsenterer vandet. Vand er flydende og formløst, men antager den form det hældes i. Vand kan afbøjes, men ikke knuses og vil altid løbe nedad. Selv om vand er blødt, vil det med tiden slide sig igennem sten. Med udgangspunkt i vandets egenskaber vil selv de sværeste opgaver kunne løses med tiden, når viljen er tilstede. Taegeuk Yook jang skal udføres flydende som vandet. Kroppen skal tilpasse sig teknikerne og altid være i balance. Taegeuk Yook jang symboliserer vandet.

Gam repræsenterer vand, betydende uophørlig strøm og blidhed. Nye bevægelser i denne Taegeuk er hansonnal-eolgul-bakat-makki, apchook-dollyo-chagi, eolgul-bakatmakki og batangson-momtong-makki. Man skal være omhyggelig med at få sparkefoden til at lande korrekt på jorden efter apchook-dollyo-chagi og med at sænke hånden med en håndslængde ved udførelse af batangson-momtong-makki i forhold til palmok- makki'en.

Udførelse: Korte og hurtige refleksagtige bevægelser, som var man bange for at blive ramt.

 

Facebook knap

Link forslag

Kontaktinfo: 
mail@oddertaekwondo.dk
Tlf. 29 46 40 13

Persondatapolitik

Chung Myung Kwon
Udvikling af krop, sind og ånd

Taekwondo er selvforsvar.
Selvforsvar er tryghed.
Tryghed fjerner frygt.
Frygt skabes af uvidenhed.
Uvidenhed er årsag til konflikter.