Vejen til Danmark

Taekwondoens vej til Danmark gik gennem to hollændere, Theo Salm og Bernd Denni.

I slutningen af 50erne og begyndelsen af 60erne vandt sporten indpas i stadigt flere europæiske lande og nåede i 1968 til Danmark. Under en sommerferie ved Aabenraa introducerede disse to hollændere Taekwondo for et par danske judo-instruktører - Gunnar Sørensen og Frits Thomsen, og deres interesse for denne nye og spændende kampsport voksede sig hurtigt stor.

I 1971 startede Gunnar Sørensen i Sønderborg Danmarks første Taekwondo klub, som fra begyndelsen af var underlagt Dansk Judo Union. Judo var af Danmarks Idræts-Forbund (DIF) godkendt som sportsgren og var dermed tilskudsberettiget, en status som Taekwondo ikke havde.

Men Judo og Taekwondo kunne ikke enes, bl.a. fordi Taekwondoen havde svært ved at få del i den støtte Dansk Judo Union modtog. Dette førte i 1975 til en opsplitning og påfølgende selvstændig dannelse af Dansk Taekwondo Forbund (DTaF).

Formand de første år var Gunnar Sørensen, hvis helhjertede indsats for at gøre det nye forbund til et sundt og stærkt forbund, bar frugt, og gjorde ham fortjent til i dag at blive betragtet som dansk Taekwondo's fader.

Dansk Taekwondo har i dag ca. 6.000 udøvere og er et specialforbund under DIF.

Facebook knap

Link forslag

Kontaktinfo: 
mail@oddertaekwondo.dk
Tlf. 29 46 40 13

Persondatapolitik

Chung Myung Kwon
Udvikling af krop, sind og ånd

Taekwondo er selvforsvar.
Selvforsvar er tryghed.
Tryghed fjerner frygt.
Frygt skabes af uvidenhed.
Uvidenhed er årsag til konflikter.