Taegeuk Pal (8.) Jang

Taegeuk Pal Jang er pensum til rødt bælte med 2 sorte snipper (2. kup)

Det anbefales at afspille videoerne i fuldskærm - klik på dobbeltpil-symbolet i nederste højre hjørne af videoplayeren.

 

Introduktion til taegeuk Pal Jang (på engelsk):

 

Overblik over taegeuk Pal Jang:

 

Taegeuk Pal Jang i sin helhed:

 

Detaljeret gennemgang af taegeuk Pal Jang. Alle handlinger vises både i slowmotion og normal hastighed:

 

Applikationer - sådan kan du bruge enkelte teknikker fra taegeuk Pal Jang:

 

Symbolik for taegeuk Pal Jang:

Gwe Gon
Tællinger 27
Billede (natur) Jorden
Figur
Karakter Feminin
God
Hjertelig
Svag
Hengiven
Vigende
Som en mor
Bygning: Stue
Geografi Nordvest
Egenskab Hengivende
Modtagelighed
Parforhold
Symbol Negativ
Dyr Ko
Krop Mave
Familie Mor

 

Fakta om taegeuk Pal Jang:

Gon er symbolet for Jorden. Kloden er rammen om alt liv. Her vokser planter, og vi bruger af dens ubegrænsede energi. Jorden er virkeliggørelsen af himlens energi. Himlen var symbolet på den første Taegeuk, og dermed er palgwe fuldendt. 

Det er også fuldendelsen af en cirkel, og derfor er det også den første, anden osv.

Taeguek Pal Yang består af handlinger som anvender Gon i Palgween. Gon er symbolet for jorden, som er kilden til alt liv. Jorden har styrken, fastheden og kraften. Alle ting får liv fra jorden via dens næring og energi. Jorden er virkeliggørelsen af himlens skabende kraft. Den fastholder alt og lader alt gro.
I mange kulturer bliver jorden omtalt som "moder jord" og børn over hele kloden bliver oplært til at have respekt for dem begge. Taeguek Pal Yang indeholder mange grundlæggende øvelser, som tillader eleven at genopfriske og afpudse sine teknikker i denne sidste poomse i Taeguek før sortbæltepoomsene. Mønstret er aldsidigt, variabelt med flyvende teknikker og flere typer kombinationer.

Den er modsetningen til det første mønster og "hører" sammen med det fordi det er modtsætningen. Den anden del af Ying/Yang-billedet som dermed kompletterer det til en helhed. Som Il Yang er begyndelsen, far, styrke, yangenergi er Pal Yang slutningen, mor, blødhed og Yingenergi. Sammen er de balance og helhed.

Det første mønster er knyttet til kroppens kraftigste organ, det sidste er knyttet til mave/fordøjelse. Men hvis Il Yang skal "gåes" stærkt skal Pal Yang ikke sjuskes svagt igennem. Um/Ying energi som et fenimint begreb er ikke enstydende med svaghed! Moderfiguren er alt andet end svag, men derimod alsidig, stærk, medfølende og energisk.

Udfør mønsteret med den alsidighet og variation som det er. Behersk alle teknikker og forstå hvad hver eneste bevægelse betyder, vid hvad alt hedder og "finjuster" på alle de teknikker som du her frisker op fra din vej som farvetbælte i TKD.

Gon symboliserer Jorden. Jorden er virkeliggørelsen af himlens skabende kraft. Planter, dyr og mennesker får liv fra jorden, idet de trækker ubegrænset energi fra den. Taegeuk Pal jang skal udføres med en energi der minder om jordens skabende kraft. I denne taegeuk skal det vises, at grundelementerne fra Taekwondo mestres. Taegeuk Pal jang symboliserer jorden.

Gon repræsenterer "Yin" og jorden, betydende roden og afgørelsen og også begyndelsen og enden. Denne er den sidste af de 8 Taegeuk Poomse's, som giver adgang for eleven til DAN (sort bælte) graduering. Nye bevægelser er doo-bal-dangsang-apchagi, bakat-palmok- geodeureo-momtong-bakat-makki, twieo-chagi og palkopdollyo- chigi. Vægt må lægges på nøjagtigheden af trinene og forskellen mellem flyvespark og doo-bal-dangsang-chagi (skiftende flyvespark i luften).

Udførelse: Vise at man behersker teknikkerne. Roligt, langsomt.

 

Facebook knap

Link forslag

Kontaktinfo: 
mail@oddertaekwondo.dk
Tlf. 29 46 40 13

Persondatapolitik

Chung Myung Kwon
Udvikling af krop, sind og ånd

Taekwondo er selvforsvar.
Selvforsvar er tryghed.
Tryghed fjerner frygt.
Frygt skabes af uvidenhed.
Uvidenhed er årsag til konflikter.